OVER ONS

Mijn naam is Marco van Haren, mijn fascinatie voor reptielen en slangen in het bijzonder bestaat al sinds ik nog maar een jochie was. Boeken die ik leende uit de bibliotheek gingen altijd over reptielen en amfibieën en voor mijn 12de jaar had ik al een serieuze collectie boeken over deze dieren verzameld, allen gekregen van mijn ouders en familie.

Het daadwerkelijk houden van slangen als huisdier was in huize van Haren echter not done waardoor ik pas voor het eerst slangen kon houden toen ik op mijn 23ste het ouderlijk huis verliet. Eenmaal op mezelf kocht ik mijn eerste slang, al snel gevolgd door vele anderen en een paar jaar later kweekte ik mijn eerste nestje.

Inmiddels 23 jaar en veel verschillende slangensoorten verder richt ik me nu alleen nog op het kweken van koningspythons. Het is de genetica achter de morphkweek bij deze soort die mij bijzonder aanspreekt.

Het houden en kweken van slangen is een passie die niet meer weg te denken is uit mijn leven en dat heeft me in 2010 doen besluiten om hier bedrijfsmatig mee verder te gaan, eerst nog onder een andere naam maar sinds 12 december 2011 onder de naam Van Haren Ball Pythons.

Door een grote groep kweekdieren met veel uiteenlopende genetische eigenschappen zijn ontelbare combo’s te kweken die we aanbieden via internet en beurzen. Door te blijven investeren in nieuwe morphs maar ook door een aantal projecten die bij ons lopen waar wellicht totaal nieuwe morphs uit voortkomen zijn we in staat om altijd een mooi assortiment dieren te kunnen aanbieden aan zowel kwekers als liefhebbers van deze soort.